Danas  je završena zvanična primopredaja PSKC „Pirota“ na upravljanje i korištenje Javnoj ustanovi Centar za kulturu općine Travnik, gdje je utvrđeno tekuće stanje i napravljena inventurna lista. Potpisivanjem Ugovora općinskog načelnika Travnik Kenana Dautovića i direktora Javne ustanove Centar za kulturu općine Travnik, Taika Ganića, od 30.08.2021. godine, Centar je preuzeo prostor PSCK „Pirote“ na upravljanje.

 

-Podsjećamo, ranijom Odlukom Općinskog vijeća Travnik od 29.10.2019. godine broj: 01-01-01-3-3-423/219, stavljeno je na dužnost upravljanje i korištenje PSKC „Pirota“ . Shodno toj Odluci Centar za kulturu općine Travnik je u periodu od 2019. do 2020. godine sproveo određene sanacije putem procesa javnih nabavki: Nabavka i isporuka PVC stolica- I i II faza, čišćenje i pranje kupola, kancelarije i dr.sitni radovi. Zvaničnim potpisivanjem pomenutog Ugovora, Centar je dobio ovlaštenja i dužnosti od strane vlasnika i posjednika, Općine Travnik. – saopćeno je iz Centra za kulturu općine Travnik.

Danas izvršena primopredaja PSKC Pirota

U narednom periodu za Centar predstoje novi izazovi, ulaganja, te osnaživanje projekata i programa koji će biti za opću korist društvenoj zajednici.

-Primopredaja i ostali akti vezano za PSKC Pirota omogućit će da unaprijedimo poslovanje PSKC Pirota na opštu korist građana Travnik”. –  istaknuli su iz Centra za kuturu općine Travnik.