Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine u saradnji sa PS “MAYA”- Educational Center, Travnik i Općinom Travnik organizuje prvi BE ACTIVE DAY u Travniku u sklopu Europske sedmice sporta.

 

Ovaj projekat se realizuje u okviru inicijative Europske Unije u obilježavanju Europske sedmice sporta, a koja ima za cilj da pospiješi bavljenje fizičkom aktivnošću među širom populacijom, organizacijom nizom sportskih događaja u Europi od 23.-30. septembra/rujna svake godine.

Travnik je prvi put domaćin jednog ovakvog događaja, koji će se održati u subotu 25.9.2021. godine u dvorani PSKC “Pirota” sa početkom u 10:30 sati.

Nizom sportskih aktivnosti, team building sportskih igara, tzv. forme “Igre bez granica” preko 100 mališana sa općine Travnik, Vitez, Novi Travnik. Turbe i Bugojno pridružite će se igrama i sloganu #beactive.

Pored igara, bit će popratni sadržaji biciklista, streljačkog kluba, fitnes centra “My Way” Travnik, plesača, mažoretkinja, planinara, tako da će Travnik taj dan simbolično poslati poruku važnosti bavljenja rekreativnim sportom, te važnosti aktivnog uključivanja djece i mladih u sport općenito.