Večeras je u Travniku održana “Svečana dodjela nagrada Centra za kulturu za 2020 godinu” općine Travnik. Nagrade su dodjeljene u pet kategorija: za najbolji književni i edukativni program, pozorišna predstava, kulturna manifestacija, koncerti online program.

 

 

Prisutnima se na početku obratio direktor Centra, Taik Ganić, koji se zahvalio svima na iskazanoj podršci, te istaknuo kako je u protekloj godini Centar  realizirao preko 150 događaja, u skladu sa svim epidemiološkim mjerama i 50 online programa.

Dobitnici nagrada Centra za kulturu općine Travnik su: U kategoriji “Najbolji književni, edukativni i drugi program” po ocijeni žirija: KUD Borac Travnik i produkcija Fotomedia za film “Bulaja”, a po ocijeni publike promcija knjige Abdulaha Sidrana,”A Nurija veli …”

Najbolje pozorišne predstava za 2020 godinupo ocjeni žirija su: “Kakva ti je žena, takav ti je život” – Dragana Marinkovića Mace i multimedijalni performans  “Hadžera”.  Po ocijeni publike nagradu je dobila predstava “Šapat šume”.

Najbolja manifestacija u 2020.godini po mišljenju žirija je  “Dani Šeiha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka”  u organizaciji BZK Preporod Travnik., a po ocijeni publike “ Andrićevi dani” , u organizaciji Gradske biblioteke Travnik i drugih javnih ustanova.

Najbolji koncert za 2020.godinu “Svečani concert  Muzičkog društvu Travnik”, dok je nagrada publike za pripala Benjaminu Ribiću i Nikoli Radiću za “Koncert klasične muzike”.

U kategoriji ONLINE programa, po ocijeni žirija, online radionica u produkciji škole slikanja “Nek Art” je najbolji online sadržaj, po ocijeni publike najbolji online program je spot za pjesmu “Travnik to je moj grad” u produkciji Centra za kulturu općine Travnik. Posebno priznanje za dugogodišnji plodonosan rad u oblasti kulture i umjetnosti uručeno je Taiku Ganiću, direktoru Centra za kulturu općine Travnik. Muzički gost večerašnje svečanosti bio je Amel Čurić.