Koncert “Čudan zeman” koji su organizirali BZK “Preporod” Travnik, Centar za kulturu općine Travnik i Gradska biblioteka Travnik jedan je od najposjećenijih sadržaja ovogodišnje kulturne manifestacije “Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka”.

 

Publici su se na početku predstavili članovi Instrumentalnog sastava Mustra Orchestra, a nakon toga Vokalni sastav Ad Libitu. Glavni dio prelijepe večeri u Centru za kulturu bio je rezervisan za specijalnog gosta, Eldina Huseinbegovića, koji je nastup započeo sa dvije ilahije, a nakon toga publiku je počastio sa svojim autorskim pjesmama “Strijela sudbine”, “Da šutiš” i “Kaldrma”. Eldin je travničku publiku počastio i svojim izvedbama poznatih sevdalinki “Pogledaj me Anadolko” i “U Stambolu na Bosforu”.

This slideshow requires JavaScript.

Manifestacija “Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka nastvalja se u subota, 4. decembar 2021. godine koncertom duhovne muzike, a nastupit će grupa Rejjan i Mustafa Isaković. Koncert će biti održan u Velikoj sali Centra za kulturu Općine Travnik, sa početkom u 19:00 sati. Organizatori su: BZK „Preporod“ Travnik i JU Centar za kulturu općine Travnik.

 

(foto: Fotomedia Travnik)