Muzičko društvo Travnik u četvrtak 30. decembra 2021. godine u 20 sati u Velikoj sali Centra za kulturu općine Travnik održat će Novogodišnji koncert. Tradicionalno, obilježavajući dolazak Nove godine, travnički muzičari kroz zanimljiv program obilježit će i veliki jubilej, 140 godina Duvačkog orkestra, popularne Limene glazbe.

 

-Pripremili smo zanimljiv muzički program uoči Nove 2022. godine, zanimljive multimedijalne sadržaje tokom koncerta i izložbu fotografija želeći da podsjetimo da naš kolektiv nastavlja svijetlu tradiciju punih 140 godina. Pozivamo Vas da bude dio ovog svečanog događaja. – poručuju iz Muzičkog društva Travnika.

Novogodišnji koncert Muzičkog društva Travnik – 140 godina Duvačkog orkestra

 

Duvački orkestar Muzičkog društva Travnik jedan je od najstarijih u BiH, a nastavili su tradiciju pleh muzke koja se veže za orkestar Dobrovoljnog vatrogasnog društva Travnik  osnovan daleke 1881. godine.

Tradicionalnim prvomajskim budnicama, nastupima na svim kulturnim, sportskim, društvenim i vjerskim svečanostima i javnim događajima u gradu, te nastupima na otvaranju međunarodnih kulturnih manifestacija I gostovanjima u inostranstvu za Duvački orkestar Muzičkog društva Travnik može se kazati da je  jedan od najprepoznatljivijih simbola Travnika.