U prostorijama Sportskog saveza SBK/KSB u Travniku održana je 1. sjednica Ocjenjivačkog suda/žirija “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2021. godinu”.

 

-Ocjenjivački žiri u sastavu Vlatko Glavaš, predsjednik, Elizabeta Križanac, potpredsjednik, i članovi Nusret Baručija, Almedin Kolonić, Anto Žunjić, Edhem Ekmeščić i Ervin Prosjanović razmatrao je 118 nominacija u 22 kategorija što govori o teškom zadatku članova Ocjenjivačkog žirija posebno u uslovima pandemije izazvane virusom Covid 19 zbog čega su otežani uslovi za odvijanje trenažnog procesa održavanja i organizacija sportskih događaja u ekipnim i pojedinačnim takmičenjima. Radeći u otežanim uslovima svaki sportski rezultat i uspjeh ima dodatnu vrijednost i težinu i zbog toga Ocjenjivački žiri imao još veću odgovornost i zadatak pred sobom. – saopćeno je Sportskog saveza SBK.

Održana sjednica Ocjenjivačkog žirija "Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2021. godinu"

 

Prijedlog Ocjenivačkog žirija razmotrit će Upravni odbor Sporskog saveza SBK/KSB na sjednici zakazanoj za četvrtak. 3. februara 2022. godine, a konačnu odluku o najboljim među najboljim sportistima, sportskim ekipama i radncima SBK/KSB donijet će Organizacioni odbor “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2021. godinu”.