U Travniku je održana početna konferencija projekta “Saradnjom do bolje konkurentnosti – SBK”. Sredstva za realizaciju projekta su obezbjeđena u okviru poziva “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II) koji finansira Evropska unija, a realizuje Međunarodna organizacija rada u Bosni i Hercegovini (ILO).

 

 

Opći cilj projekta je integrisati politike cjeloživotnog učenja i poduzetničkog obrazovanja s ciljevima društvenog, privrednog i regionalnog razvoja te s politikama zapošljavanja i potrebama poslodavaca na području SBK.

Krajnji korisnici ovog projekta koji će trajati 21 mjesec su nezaposlene osobe, registrovane u evidencijama Službe za zapošljavanje, uz ravnomjernu zastupljenost oba spola, nezaposleni i neaktivni mladi, dugotrajno nezaposlene žene.

Održana početna konferencija projekta ”Saradnjom do bolje konkurentnosti"

Projekat će implementirati Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK, čiji će član biti Ministarstvo privrede SBK. Uz direktno učešće u radu ovog tijela i člana projektnog tima, resorno ministarstvo će osigurati finansijska sredstva za sufinansiranje projekta u iznosu od 24.000 KM, ali će biti i poveznica za LPZ sa drugim ministarstvima na nivou SBK i sa Vladom SBK.