Alkatmer je naziv dueta Zanina Berbića i Adisa Sirbubala koji će nastupiti u Travniku 18. maja u okviru Koncertne sezone u Travniku što je organizira Zavičajni muzej Travnik u Ex Pontu – mjestu susreta u Rodnoj kući Ive Andrića.

 

Zanin Berbić, vokalista, multiinstrumentalista, etnomuzikolog i zaljubljenik u tradicionalnu muziku odabrao je za ovaj koncert repertoar rijetko izvođenih i još rjeđe snimanih sevdalinki. Neke od tih pjesama našle su se na prvom i drugom albumu Alkatmera, snimljenim i objavljenim za sarajevski Gramofon. Nastup Alkatmera posebno je iskustvo za sve ljubitelje sevdalinke, dvojica muzičara sviraju kao jedan a na trenutke zvuče poput orkestra.

Ovaj dvojac je prije dvije godine objavio prvi album na kojem se našao snimak koncerta sa međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo čije su pandemijsko, online izdanje Berbić i Sirbubalo zatvorili svojim premijernim koncertom. Travnički koncert bit će premijerni nastup Alkatmera pred publikom.

Ulaznice za ovaj koncert mogu se kupiti po cijeni od 10 KM u Rodnoj kući Ive Andrića, svakim danom od 9:30 do 17:00 sati.

Zanin Berbić – vokal, violina

Adis Sirbubalo – harmonika