Pedesetdvogodišnji J.B. i pedesetpetogodišnji I.V. , oba iz Kiseljaka uhapšeni su su pod sumnjom da su izvršili tešku krađu ispred jednog trgovačkog centra u Vitezu, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK).

-Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik, PS Vitez i OKP PU Kiseljak, u saradnji sa nadležnim Kanotnalnim tužilaštvom uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Teške krađe” koje je izvršeno 18.05.2022.godine na području Viteza. Poduzimajući intenzivne planske mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja predmetnog krivičnog djela, uključujući stalni operativni rad na terenu, došlo se do saznanja da su osumnjičeni za njegovo izvršenje J.B. (52) i I.V. rođen (55), oba iz Kiseljaka. – saopćeno je iz MUP-a SBK.

Dvojac iz Kiseljaka je osumnjičen za “tešku krađu” iz vozila Mercedes, vlasništvo M.Č., koje je bilo parkirano ispred jednog trgovačkog centra u mjestu Jardol, općina Vitez, kada je ukradeno gotovog novca u vrijednosti oko 71.000 KM.

MUP SBK je u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom SBK Travnik protiv osumnjičenih poduzeo zakonom propisane mjere i radnje