Sinoć je na platou ispred Gradske biblioteke Travnik nakon gotovo devet godina od posljednje promocije romana „Sjeme smrti“ promovisan novi roman „Uvod u lebdenje“ akademika Dževada Karahasana.

 

Travnik, odnosno Javna ustanova Gradska biblioteka Travnik i BZK „Preporod“ Travnik, u saradnji sa IK Connectum Sarajevo i uz tehničku podršku Javne ustanove Centar za kulturu Općine Travnik, nakon Tuzle, Sarajeva, Kaknja i Zenice, bili su domaćini promocije novog Karahasanovog romana.

Sa autorom je razgovarao promotor doc. dr. Dženan Kos, direktor Javne ustanove Gradska biblioteka Travnik i profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici.

Održano književno veče sa Dževadom Karahasanom

Nakon promocije, direktor Javne ustanove Centar za kulturu Općine Travnik i predsjednik BZK „Preporod“ Travnik, mr. Taik Ganić, uručio je akademiku Karahasanu monografiju „7. Korpus Armije Republike Bosne i Hercegovine“ i knjigu „Kulturni vodič kroz Travnik“, a kao uspomene na promociju u Travniku.

Također, direktor Javne ustanove Gradska biblioteka Travnik uputio je u ime načelnika Općine Travnik, prof. dr. Kenana Dautovića, pozdrave travničkoj publici i akademiku Karahasanu te mu uručio knjigu „Sistem nacionalne sigurnosti BiH“.

Ono što je dodatno ukrasilo ovaj prvorazredni književno-kulturni događaj u Travniku jeste nesvakidašnja gesta gospodina Bege Zahirovića, vlasnika kompanije Grand 99 Travnik, koji je od IK Connectum otkupio sve knjige namijenjene za prodaju i poklonio svim prisutim Travničankama i Travničanima.