Gosti Dalile Omerović ovog Bajramskog jutra bili su i poznati i uspješni travničani Faris Hafizadić, savjetnik načelnika Općine Travnik, Adnan Arnautović, trener Karate kluba “Travnik GS-TMT” mr. Adnan Hadžić, izvršni direktor za finansije “Bosnalijeka” Goran Dujić, predsjednik Općinskog suda u Travniku  i Šemsudin Fuško, glavni kantonalni tužitelj, piše Hayat.ba

 

 

Adnan Hadžić, itekako poznato lice cijele BiH, naš proslavljeni karatista iako dugo živi u Sarajevu, zapravo je Travničanin i ovog jutra bio je u svom Travniku i u programu Hayat TV.

-Svaki grad u BiH ima nešto specifično i način obilježavanja Bajrama pa tako i Travnik, ali ono što je svima zajedničko jeste da je u centru svih tih zbivanja porodica i na kraju krajeva svi praznici bilo koje vjere daju značaj porodici i od toga se polazi i to je naša Bosna. – rekao je Hadžić.

Adnanov trener, čovjek koji je zaslužan za sve početke uspješnog puta također Adnan, Adnan Arnautović istakao je važnost rada sa djecom i usađivanja svih vrijednosti još od malih nogu.

-Rad sa djecom i ono što se promoviše u karateu općenito je najvažnije što se forsira duhovni aspekat. Sa djecom upravo na taj način treba raditi. Travnik je smješten u srcu Bosne i ovim praznicima ne samo današnjim nego praznicima svih vjeroispovjesti raduju se svi i to je prikaz kako želimo da naša BiH izgleda. Travnik i Bosna će opstati. Vrlo je važno da radimo na duhovnosti i poštovanju svih. Zbog toga sam ponosan što mi sa djecom radimo puno na tome i polaznici našeg karate kluba su danas uspješni ljudi mogu da se pohvalim. Imam pravo da vjerujem da je karate uticao na njihov život. – kazao je Arnautović

Eminentni Travničani bili gosti u Bajramskom programu Hayat TV

I gospodin Goran Dujić izrazio je veliko zadovoljstvo što je dijelom bajramskog programa da podjeli tu radost ovog druženja.

-Ovo je moja kuća ja sam nju zajedno gradio sa direktorom Dževdetom Šošićem. Sve poslove koje radi Islamska zajednica je radila zajedno sa mnom, oni imaju povjerenje u moj rad. Mi smo svi sportaši , a kod sportaša funcionise uvijek fair play i zajedništvom najbolje funkcionišemo, preovladava ljudskost. I kod nas je prvenstveno važna multikulturalnosti i Travnik kao srce Bosne treba biti primjer, gdje preovladava to ljudsko. – istaknuo je Dujić

Glavni kantonalni tužioc Šemsudin Fuško također je ovo jutro podjelio sa svojim Travničanima kao i sa svim gledaocima Hayat TV. Poziv tužitelja je vrlo ozbiljna zahtjevna pozicija koja iziskuje i znanje i stručnost i dozu autoriteta ali gospodin Fuško ističe kako je njegov prvenstveni cilj biti u službi i od pomoći naorodu.

-Ja sam sa područja Travnika, živim sa tim ljudima, i funkciju koju obnašam je trenutna funkcija koju obavljam i želim da pokažem da smo dio ovog naroda bez obzira na vjeroispovjesti. Kroz svoj rad želim da se približim ljudima i da ćemo izaći u susret ljudima, kao tužitelj da pružim zaštittu ljudima. – rekao je Fuško.

Eminentni Travničani bili gosti u Bajramskom programu Hayat TV

Faris Hafizadić, savjetnik načelnika Općine Travnik okupio je sve goste, presretan da ovaj vezirski grad je prvi domaćin bajramskog programa Hayat TV izvan Sarajeva.

-Hvala u ime Općine Travnik, i u ime načelnika i u svoje ime zahvaljujem gostima koji su se bez razmišljanja odazvali. Nažalost načelnik nije u mogućnosti iz zdravstvenih razloga danas biti tu sa nama, ali se nadamo da smo danas dobri domaćini.- kazao je Hafizadić.

(Hayat.ba/foto:SmartMedia)