Sinoć je u velikoj sali Centra za kulturu Općine Travnik održan koncert “Youth Symphony Orchestra” Omladinski simfonijski orkestar  iz Bremena. Travnik je i ranije bio mjesto koje su mladi muzičari iz Njemačke, članovi Youth Symphony Orchestra – Omladinskog simfonijskog orkestra iz Bremena posjećivali.

 

Sinoć su na programu su bila djela koja su komponovali: L. v. Beethoven, F. Mendelssohn i J. Sibelius. Orkestar je osnovao Heiner Buhlmann 1980. godine sa malom grupom mladih muzičara u Bremenskoj muzičkoj školi. Orkestar je brzo narastao do simfonijske veličine i sada već dugi niz godina oblikuje čitav niz novih projekata, često u saradnji sa raznolikom muzičkom scenom Bremena. Svakog ljeta Orkestar održava europsku koncertnu turneju. Vođa i dirigent Orkestra od 2012. godine je Martin Lentz.

“Youth Symphony Orchestra” – Omladinski simfonijski orkestar Bremen – JSO Bremen nastupit će večeras (19.07.2022.) u okviru festivala Baščaršijske noći, na Centralnoj pozornici Vijećnica, u 21:00 sat.

This slideshow requires JavaScript.