Velika bosanskohercegovačka zvijezda Halid Bešlić održao je sinoć koncert na stadionu Pirota u Travniku pred oko 8.000 posjetilaca. Dugo na Piroti nije održan jedan koncert, a i oni svi ranije održani nisu uspjeli okupili ovaj broj posjetilaca kako je to sinoć bilo.

 

 

Koncert je dio višednevne manifestacije, “Dani dijaspore” koja se uz brojne sadržaje odvija u sklopu 16. Travničkih večeri. Ispunjene tribine, ispunjen teren i uvijek odlični Halid Bešlić sa svojim pratećim bendom.

Na početku koncerta načelnik općine Travnik, Kenan Dautović, pozdravio je sugrađane i kazao kako je koncert poklon, te se posebno zahvalio Azemu Ejuboviću, iz Službe za razvoj, privredu i vanprivredu na naporu koji je učinio da bi manifestacija “Dani dijaspore” i koncert velike bosanskohercegovačke zvijezde bili održani u Travniku.

– Dani dijaspore, koji se ove godine prvi put u održavaju u Travniku, su donijeli niz sadržaja, a najatraktivniji je svakako sinoćnji koncert Halida Bešlića. Jako sam ponosan na činjenicu da je koncertu prisustvovalo preko 7.000 ljudi, a da se nije dogodio ni najmanji incident. Travnik je, još jednom, pokazao svoju veličinu. Sredstva prikupljena od koncerta će biti usmjerena prema novoizgrađenom Srednjoškolskom centru „Travnik”. – zapisao je načelnik Dautović na zvaničnom Facebook profilu.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Riječi organizatora

– Kad sam načelniku predložio da organizujemo koncert Halida Bešlića, kako bi isti poklonili našim sugrađanima, a zatim svima onima koji trenutno žive van granica svoje domovine, ni slutio nisam da će biti spektakl koji će se još dugo prepričavati. Hvala Bogu sve je prošlo savršeno. Lično sam sretan i prezadovoljan urađenim i ovim putem se želim svima zahvaliti koji su pomogli. Podigli smo visoko ljestvicu, ispod koje ne smijemo ići. Što znači sljedeće naše aktivnosti moraju biti na ovom ili još boljem nivou. –kazao nam je Ejubović.

Zahvalnicu i “Zvekir Travnika” načelnik Dautović  uručio je  Halidu Bešliću, a potom je uslijedio spektakl koji su priredili Halid i njegov “Autostop” bend . Redali su se hitovi “Dvadeset i neka ti je godina”. “U meni jesen je “, “Ja bez tebe ne mogu da živim” i brojni drugi.

Augustovsko veče koje će se dugo pamtiti u Travniku.