Na prijedlog Ministarstva privrede, Vlada SBK je donijela više odluka o privatnim poduzetnicima i preduzećima, a na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta podržani su projekti iz oblasti kulture i sporta.

-Danas smo raspodijelili odnosno izdvojili blizu 5 miliona KM proračunskih sredstava za brojne projekte iz oblasti prostornog uređenja, vodoprivrede, zaštite okoliša, privrede, te za projekte iz oblasti sporta i kulture. Ova će sredstva u značajnoj mjeri oživjeti novčane tokove u narednom razdoblju u Kantonu Središnja Bosna. – naglasila je ministrica finansija SBK, Mirjana Plavčić.

O izdvajanju sredstava za sport i kulturu govorio je i resorni ministar obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta, Bojan Domić.

– Danas smo izdvojili oko 1,5 miliona KM za projekte u oblasti kulture i sporta. Riječ je o sredstvima koja su izdvojena za razne događaje, manifestacije, ulaganje u infrastrukturu, pomoć udrugama, općinama . – rekao je Domić.

Nakon dugo vremena Vlada SBK je usvojila Prostorni plan SBK 2005. – 2025. godine. koji je upućen u skupštinsku proceduru. Naglašeno je kako je ovo zadnja intervencija u ovaj prostorni plan, s obzirom na to da važi do 2025. godine.

Vlada SBK: Izdvojeno oko 5 miliona KM za projekte oblasti u privrede, vodoprivrede, prostornog uređenja, sporta i kulture