Đuro Borbelj i Bojana Bjeljac najbrže su istrčali „Travničku peticu“  koja je ove godine okupila rekordan broj učesnika. Pored rekordnog broja učesnika oboreni su i rekordi u glavnoj utrci. Nastupilo je preko 850 učesnika, a rekordan je bio i broj učesnika u utrkama za djecu Helen Doron Kid's Fun Run.

 

Pobjednik glavne utrke bio je Đuro Borbelj sa novim rekordom staze od 14 minuta i 37 sekundi, ispred Tomislava Nov osela i Uroša Gutića. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Bojana Bjeljac sa vremenom od 16 minuta i 31 sekundu, ispred Olivere Jevtić i Alme Hrnjić.

U kategoriji od 40 – 50 godina najbrži su bili Midhat Purić i Olivera Jevtić, a u kategoriji od 50 do 60 godina Vehad Silajdžija i Merima Kotlica. Najbrži u kategoriji preko 60 godina bili su Asim Kavaz i Hajrija Ajdinče.

Glavnu utrku započeo je legendarni travnički sportista i trkač Zijad Bašić koji je i u osmoj deceniji života još jednom pokazao što znači sportski duh i sportski način života.

This slideshow requires JavaScript.

Uz rekorde u broju učesnika i rekorde u glavnoj utrci treba naglasiti kako je ovo izdanje Pharmamed Travnik noćne utrke, koju organizira Centar za edukaciju mladih (CEM) Travnik  u organizacionom dijelu nadmašilo sva dosadašnja izdanja i slične utrke u široj regiji, te postavilo visoke standarde.

Pohvale idu za čelne ljude CEM-a, Adisa Arnautovića i Nedima Pripoljca, te za preko 100 volontera koji su svojim angažmanom „Travničku peticu“ učinili najljepšim i najmasovnijim sportskim događajame, što je istaknuo i načelnik općine Travnik, Kenan Dautović.

 

Kenan Kavazović

 

Đuro Borbelj i Bojana Bjeljac najbrži na „Travničkoj petici“