Medaga Hodžić, kandidat za Skupštinu Srednjobosanskog kantona pod rednim brojem 4 ispred Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine (NES), stranke koja je nastala kao rezultat ukrupnjavanja političke scene i njene rekonstrukcije kroz sve životne nivoe naroda naše Domovine.

 

-Pored općih ciljeva Stranke NES,  fokus budućeg djelovanja želim i vidim i dalje usmjeravanjem i ulaganjem u našu omladinu, kroz razvoj, napredak i modernizaciju: obrazovanja, sporta i kulture; kroz evropske programe razmjene znanja i projekata, jer iako je jedan od gorućih problema odlazak mladih, vjerujem da jačanjem obrazovanja u našoj Zemlji  možemo omogućiti evropske uslove i standarde kako zaposlenja tako i života i u našoj Domovini. – navodi Medaga Hodžić.

Fokus će biti i na jačanje privrede i turizma i infrastrukturnom razvoju.

-Evropska Bosna i Hercegovina sa ekonomskim evropskim standardom, više od toga nam ne treba! Prirodne ljepote, biološka raznolikost i kulturna baština koje našu Zemlju odlikuju, poželio bi svaki evopljanin pa i šire! Na nama je da je učinimo evropskom! I da mijenjamo ono na što se zadnjih 20 – ak godina svi žalimo! A prvenstveno da stvorimo našim budućim generacijama dom iz kojeg ne žele ići već u koji žele pozvati i ugostiti svijet! Da bi postojeću strukturu vlasti mijenjali potrebna mi je Vaša podrška! – poručuje Medaga Hodžić.

Zajedno za napredniju, pravedniju i evropsku Bosnu i Hercegovinu!

Medaga Hodžić kandidat Narodnog evropskog saveza (NES) za Skupštinu SBK