“Sarajevo Loading Festival” – esports turniri, vrijedne nagrade, nezaboravna zabava i druženje s omiljenim influenserima 17. septembra u Domu mladih!

 

Odavno se na videoigre i mobilne aplikacije ne gleda samo kao na razonodu, nego kao i perspektivan posao. Ukupna vrijednost gaming sektora širom svijeta do 2026. godine doseći će brojku od $320 milijardi ,a taj talas pogađa i Bosnu i Hercegovinu s eventima poput Sarajevo Loading Festivala.

Tokom trajanja Loading Festivala u fokusu će biti spektakularni esports turniri, koje predvode profesionalci CONNECT Arena, u najpopularnijim esports naslovima kao što su League of Legends (LoL), Counter Strike Global Offensive (CS:GO), i FIFA 2022, te će istom prisustvovati brojne poznate ličnosti iz BiH i regiona, uključujući YouTubere poput Nedima Lepića, ImperatorFX-a, Vanimy-a i TikTok zvijezda Sam Cakmaka.

This slideshow requires JavaScript.

Festival će omogućiti nezaboravan provod posjetiteljima svih uzrasta, dok će učesnici finala i manjih popratnih takmičenja biti u prilici osvojiti vrijedne novčane nagrade.

– Smatram da organizacijom Sarajevo Loading Festivala uz podršku TZKS, Ministarstva privrede KS i Grada Sarajevo, jačamo temelje na kojima će se gaming industrija razvijati kroz sljedećih nekoliko godina. S veoma uspješnim kvalifikacijama iza nas,ali i ranijim projektima na kojima smo radili, vjerujem da Sarajevo itekako ima potencijal da postane centar gaming industrije u BiH ,ali i šire. – rekla je Matea Alikadić, direktorica Sarajevo Loading Festivala.

Gaming industrija ima sve veći uticaj i na oglašivačko tržište i svoj osvrt o toj temi dao je i Kemal H. Balihodžić, direktor Orior Media LLC koja je ujedno i organizator i marketing partner Loadinga:

-Nakon prvog Loading festivala gdje smo napravili ozbiljan iskorak u gaming industriji, imali smo namjeru to nastaviti i naredne godine. Međutim zbog pandemije nismo bili u mogućnosti. Sad nam je još draže da najavimo „Sarajevo Loading Festival“ kao prekretnicu u entertainment eventima u državi. Hvala svim učesnicima, partnerima i Turističkoj zajednici i Gradu Sarajevo koji su nas podržali u toj namjeri.-

Organizatori očekuju prisustvo preko 3.000 posjetioca te 100 finalista, dok će u Bosni i Hercegovini kao i regiji odjeknuti organiziranje festivala zbog angažiranih influencera koje predvodi ambasador Festivala Nedim Lepić.

USKORO: Sarajevo Loading Festival

Turistička zajednica Kantona Sarajevo je prepoznala važnost Festivala i ovom prilikom predsjednik TZKS Kenan Magoda je dodao da je Kanton Sarajevo svjestan važnosti razvoja turizma zasnovanog na novim trendovima, posebno kada su u pitanju kulturni događaji općenito, a posebno esport događaji. Dodatno je istakao značaj eventa za mlade ljude iz BiH i regije koji dolaze u Sarajevo kako bi se takmičili i uživali u aktivnostima koje ih spajaju.

Karte za Sarajevo Loading Festival su trenutno dostupne putem platforme kupikartu.ba gdje kupci imaju priliku dobiti dodatne nivoe pristupa i nagrada kupovinom Premium ili VIP karata, dok mališani do 5 godina starosti imaju pravo besplatnog ulaza u pratnji roditelja da bi se zabavili na jednom od najvećih gaming događaja u BiH.

Posjetioci koji ne uspiju kupiti kartu online na vrijeme (iako je to preporučeno zbog ograničenog broja mjesta), istu mogu kupiti na licu mjesta za vrijeme samog događaja.

Za više informacija posjetite www.loadingfest.ba, te društvene mreže Facebook Instagram.

USKORO: Sarajevo Loading Festival