Savez za bolju budućnost BiH večeras je u Travniku održao centralni predizborni skup za Srednjobosanski kanton, kojem je prisustvovao i predsjednik Fahrudin Radončić.

 

– Laž je vladajućih stranaka da smo svi isti. Oni su srozali Bosnu i Hercegovinu, a Savez za bolju budućnost BiH je može podići zajedno s drugim strankama i najsposobnijim kadrovima koje imamo širom Federacije i BiH – poručio je Radončić.

On je naglasio i to da je, dok nacionalne stranke građane plaše ratom, CIK kaznio SDA i SNSD jer između sebe razmjenjuju članove biračkih odbora i zajednički učestvuju u mračnim poslovima tajno pomažući jedni drugima.

Također, dodao je lider Saveza za bolju budućnost BiH, gospodin Fuad Kasumović je prekjučer javno objavio brojna imena članova SDA, Bošnjaka koji ulaze u biračke odbore na spisku HDZ-a. Znači, oni se tu ne žale na preglasavanje, a ovi drugi ne pričaju o građanskoj državi.

This slideshow requires JavaScript.

– Pozivamo sve naše članove i druge poštene ljude da ove pojave prijave CIK-u. Ali, i pored svega ovoga, mi se ne bojimo za naš izborni rezultat. Naš program je stabilizirajući, razvojni i jedino naša politika stvaranja novih vrijednosti čini jačanje BiH. Mi se ne bojimo ni da se tučemo, ali, što je važnije, mi se ne bojimo da vodimo dijalog i pobijedimo argumentima i mudrom politikom. Zato će SBB napraviti najbolji izborni rezultat od svog postojanja – rekao je Radončić.

Prisutnim građanima, članovima i simpatizerima SBB-a na skupu su se još obratili i nosilac liste za Parlament BiH Adnan Jupić, nosilac liste za Federalni parlament Kemal Duraković, nosilac liste za Skupštinu Srednjobosanskog kantona Adnan Hozić te kandidati za Državni parlament Ramiz Kikanović, za Parlament FBiH Almasa Brkić i za Skupštinu SBK Amir Adilović.