U sklopu manifestacije “Andrićevi dani 2022” u Hrvatskom kazalištu Travniku sinoć  je  odigrana predstava “Prodavnica budućnosti”. “Prodavnica budućnosti” je monodrama u produkciji KSC Bugojno, prema tekstu i u režiji Vahida Durakovića, a igrao je Sanel Ugarak.

 

 

Riječ je o nagrađivanoj predstavi koja dobila nagradu “InBox za najbolji tekst monodrame ex-Jugoslavije”.

-Ovo je predstava o malom običnom čovjeku u kojem se omogu ogledati prošla, sadašnja, a bojim se i buduća dešavanja u BiH.Priča se vrti oko Mehmeda, Mehe, Mehice koji je izvaran na izborima i koji traži svoju pravdu svuda gdje može. Mislim da treba pokucati nan eka vrata, ali znate kako je kod nas, svuda fali jedan papir. – kaže nam glumac Sanel Ugarak.

This slideshow requires JavaScript.

Osvrnuo se i na saradnju sa Hrvatskim kazalištem Travnik.

-Saradnja sa Hrvatskim kazalištem Travnik traje već nekih 15 – 20 godina. Nas je “kupio” taj Antin entuzijazam i njegova tvrdoglavost. Moram reći da je dandanas fascinantno da je neko nakon rata napravio pozorište. Prave se stadioni, zgrade, a ta njegova tvrdoglavost da napravi pozorište i to ovako lijepo pozorište, kapa dole! – rekao nam je Sanel Ugarak, glumac u monodrama “Prodavnica budućnosti”.

 

Na sceni Hrvatskog kazališta Travnik odigrana monodrama “Prodavnica budućnosti”