Komedijom   “Ženski razgovori” u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta Mostar sinoć je na sceni Hrvatskog kazališta Travnik završen program “Andrićevih dana” koji je priredila ova kulturna institucija, kao jedan od suorganizatora manifestacije.

 

-Ova saradnja traje već izvjesno vrijeme  i u proteklima godinama smo igrali skoro svake godine na “Andrićevim danima” i nama je zadovoljstvo doći ovdje kod Ante i kod ove publike u Travnik i Jankoviće. Izuzetno gostoprimstvo i druženje i publika koja voli i razumije teatar i kazalište i pred ovom publikom je uvijek radost igrati. To nam je svaki puta i zadovoljstvo i izazov. Rekao sam mladim  kolegicama prije nastupa u ovoj predstavi, ovo je publika koja voli i razumije teatar pred kojom se igra punom snagom. –  kazao nam je Miro Barnjak, glumac Hrvatskog narodnog kazališta Mostar.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Ovogodišnje izdanje “Andrićevih dana” u Hrvatsko kazalište Travnik ostat će zabilježeno po osam vrhunskih produkcija i osam profesionalnih predstava iz BiH i Hrvatske.

-U Hrvatskom kazalištu Travnik nikad bolji, nikad kvalitetniji i nikad profesionalniji “Andrićevi dani” se nisu desili. Slijed je to osam vrhunskih produkacija, osam profesionalnih teatarskih izvedbi koje odišu riječju na sceni, a riječju u književnosti odišu i Andrićeva djela, stoga možemo povezati ta dva motiva u Kazalištu. Kada su u pitanju “Andrićevi dani 2022” smatram da je cjelokupna manifestacija odrađena maksimalno profesionalno. – kazao je Anto Bilić, intendant Hrvatskog kazališta Travnik.

“Ženski razgovori” zatvorili “Andrićeve dane” na sceni Hrvatskog kazališta Travnik