Večeras je svečano otvoren obnovljeni hotel “Lipa” u Travniku. Svečanim presjecanjem vrpce hotel su otvorili premijer SBK, Tahir Lendo, načelnik općine Travnik, prof. dr. Kenan Dautović, Hajrudin Haseljić, vlasnik i Numo Haseljić, direktor kompanije MI “Bajra”.

 

Jedan od simbola grada Travnika Hotel „Lipa“ od danas će zasijati u punom sjaju zahvaljujući velikoj investiciji i velikom naporu koji su učinili u Kompaniji „Bajra“ da ovaj objekat danas izgleda bolje nego kada prvi puta otvoren!

U Travniku svečano otvoren hotel "Lipa"

Od kupovine starog i devastiranog objekta do danas ovdje Mesna industrija „Bajra“ Travnik investirala 10 miliona konvertiblnih maraka. Rezultat je savremeni hotel sa 59 soba i 127 kreveta opremljene po najvišim evropskim standardima. Riječ je o tri apartmana, 32 delux i 24 superior sobe, te sa osiguranim parking prostorom sa 50 mjesta.

U Travniku svečano otvoren hotel "Lipa"

Obnova Hotela „Lipa“ samo je jedan u nizu projekata ove kompanije. Naime, porodica Haseljić prije 8 godina je uložila ogromna sredstva u još jedan simbol Travnika, a riječ o objektu „Oficirskog doma“ ili „Konaka“ koji je također bio devastiran i zapušten, a danas je na ponos svim Travničanima.

U Travniku svečano otvoren hotel "Lipa"

Investicije ovdje ne završavaju jer slijedi nova investicija u središtu Travnika, nedaleko od ovog mjest na kojem smo danas, a riječ i stambeno – poslovnom objektu vrijednom 5 miliona konvertibilnih maraka. Kompanija „Bajra“ i dalje nastavlja sa investicijama u širom naše Bosne i Hercegovine, a poseban akcenat bit će na investicijama u Travniku gdje sjedište kompanije.

U Travniku svečano otvoren hotel "Lipa"

Kompanija „Bajra“ zapošljava 800 radnika u svojim pogonima, maloprodaji, na farmama, u transportu, te u ugostiteljskim objektima.

MI „Bajra“  je izgradila brend u proizvodnji mesa, a proizvode ove kompanije možete naći u trgovinama širom BiH, ali i u zemljama u okruženju.

Danas je to kompanija koja ima  najsavremeniju proizvodnju sa implementiranim standardima i procedurama Halal, HACAP i ISO Standardima.

U Travniku svečano otvoren hotel "Lipa"