Interšped Logistics d.o.o. Sarajevo, domaći špediter sa najdužom tradicijom, povećao je broj zaposlenih za 12,5% u prvih šest mjeseci ove godine u odnosu na isti period lani. Isto tako, povećani su i skladišni kapaciteti za 50%, navodi se u saopštenju za medije Interšped Logistics d.o.o. Sarajevo.

 

-Broj zaposlenih povećan je sada na 47. Ovi poslovni uspjesi koji se manifestuju kroz otvaranje novih radnih mjesta i povećanje skladišnih kapaciteta rezultat su povećanog interesa klijenata za uslugama carinskih i necarisnkih skladišta. U 2023. godini napravili smo značajan iskorak u smislu dodatnog povećanja kvaliteta naših usluga, kao i edukacije naših visoko stručnih i motiviranih zaposlenika. Tržište je prepoznalo naše poslovne aktivnosti, a naši dugogodišnji klijenti, kao i značajan broj novih korisnika naših usluga, nagradili su to povećanjem zahtjeva na koje smo mi kvalitetno i uspješno odgovorili. – navodi se u saopštenju za medije kompanije Interšped Logistics d.o.o. Sarajevo.

Interšped Logistics nedavno je otvorio podružnicu u Bosanskoj Gradišci, a u postupku je registracije kćerke firme u Staroj Gradišci, u Hrvatskoj. Ove dvije nove podružnice, uz postojeće na graničnim prijelazima u Bihaću, Orašju i Zvorniku, otvorene su u cilju unaprijeđenja kvaliteta i obima usluga iz špediterske djelatnosti. Na ovaj način Interšped Logistics jača poziciju vodećeg domaćeg brenda u oblasti sistemske logistike na tržištu Bosne i Hercegovine.

Interšped Logistics prepoznat je kao pouzdan partner kako na domaćem tržištu tako i izvan granica Bosne i Hercegovine. Kompanija sarađuje sa vodećim svjetskim logističarima, što omogućava sigurnu distribuciju roba na bilo koju destinaciju na zemaljskoj kugli.

Interšped Logistics povećao broj zaposlenih za 12,5 posto, skladišni kapaciteti veći za 50 posto

Upravo iz ovih razloga, jedna od najvećih logističkih kompanija na svijetu i globalni tržišni lider u sistemskoj logistici DACHSER, odabrao je upravo Interšeped Logistics za partnera na tržištima Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Sa tradicijom dugom 75 godina Interšped Logistics vodeći je domaći brend u oblasti sistemske logistike. Cilj kompanije je ući među pet najvećih logističara u regiji. Sigurnost i povjerenje koje nudi Interšped Logistics prepoznali su mnogobrojne domaće i strane kompanije među kojima su Coca Cola, Elektro privreda BiH, Excel Assemblies, AS
Holding, Penny Plus, Konzum, Semić, Podravka, i mnogi drugi.

Interšped Logistics povećao broj zaposlenih za 12,5 posto, skladišni kapaciteti veći za 50 posto

Interšped Logistics d.o.o. Sarajevo nudi usluge transporta, logistike, usluge pri carinjenju, te ostale usluge, kao što su poslovno savjetovanje, usluge vanjskotrgovinskog poslovanja, sajamske usluge, usluge pri osiguranju robe.
Transport je organiziran kao cestovni, zbirni, željeznički, riječni, pomorski, avionski, kontejnerski, zatim transport opasnih materijala, te vangabaritni transport. U oblasti logistike Interšped Logistics nudi tzv. 3PL kompletnu logističku uslugu, koja obuhvata pakovanje, raspakivanje, razdvajanje i pozicioniranje stvari. U okviru usluge carinjenja nude se carinjenje robe, carinsko posredovanje, tranzitno carinjenje, garancija na graničnim prijelazima i ostale granične usluge. Interšed Logistics posjeduje carinsko zatvoreno i otvoreno skladište u Sarajevu, kao i necarinsko skladište u Tuzli.