Da je Travnik jedinstveno živopisno i pitoreskno mjesto koje nadahnjuje i inspiriše na svakom koraku, potvrđuje to i filmska ekipa Centra za savremenu umjetnost Sarajevo koja se trenutno nalazi u Travniku.

 

Pod čvrstom rediteljskom palicom poznatog bh. reditelja Timura Makarevića, ovih dana u Travniku se po prvi put u modernoj historiji snima TV serija pod nazivom “Komar”.

Kako bi im boravak i rad u Travniku bio što ugodniji i ljepši, načelnik Općine Travnik Kenan Dautović je sa saradnicima danas posjetio filmsku ekipu, te ih počastio tradicionalnom slasticom, baklavom.

Travnik: U toku snimanje prve TV serije

Kako je kazao Dautović, Općina Travnik daje bezrezervnu podršku kulturološkoj misiji kroz popularizaciju savremene umjetnosti, kako bi travnička pozorišna scena dobila mjesto kakvo zasigurno zaslužuje, s obzirom da je kako je istaknuo, Travnik iznjedrio brojne umjetnike, travničke dramske amatere koji su u prošlosti bili priznati ambasadori Travnika.

– O mjestima koja nakon prikazivanja serije uvijek dobiju poseban značaj i 1500 noćenja te mnogim drugim turističkim blagodatima ćemo po završetku aktivnosti”. – kazao je Dautović.

Travnik: U toku snimanje prve TV serije

Snimanje scena na području šireg dijela Travnika i okoline planirano je da se realizira do 04.10.2023. godine, a oko 150 Travničana u ulozi statista učestvuje u snimanju, koji su uglavnom mladi ljudiza koje je, kako je rečeno, ova aktivnost neprocjenjivo iskustvo.

Reditelj Makarević je istaknuo izuzetnu saradnju, kao i odlične uvjete za snimanje, te naglasio da je travnički kraj sa svim svojom prirodnim raskošnim blagodatima idealan za snimanje i prezentiranje na filmskom platnu.

Snimanje scena na području šireg dijela Travnika i okoline planirano je da se realizira do 04.10.2023. godine, a oko 150 Travničana u ulozi statista učestvuje u snimanju, koji su uglavnom mladi i za koje je ova aktivnost neprocjenjivo iskustvo.

Travnik: U toku snimanje prve TV serije

Riječ je o igranoj seriji koja ima elemente misterije i naučne fantastike, a čija je radnja smještena u Srednjoj Bosni, gdje pod misterioznim okolnostima nestane autobus sa putnicima.

Projekat producira Centar za savremenu umjetnost SCCA pro ba za BH Telecom i BH Content Lab.