Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti koje su usmjerene na sprečavanje i suzbijenje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, tokom proteklog vikenda policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i PS Travnik uspješno su realizovali su još jednu akciju.

 

Akcija je izvedena u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, a na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik u mjestu Vrelo, općina Travnik izvršen je pretres putničkog motornog vozila marke Škoda, kao i vozača E.B. rođen 1991.godine i suvozača H.Z. rođen 2004.godine, obojica iz Bihaća.

 

Prilikom pretresa vozila pronađeno je oko 5 kg bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, određene količine materije za koje se sumnja da su opojne droge kokain i cannabis, novac u iznosu 2600 KM, fantomka, krivotvorene isprave na ime E.B., kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem raznih oblika krivičnih djela.

Travnik: Bišćani "pali" sa pet kilograma "speed" -a

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “Krivotvorenje isprave.”

 

Također, tokom proteklog vikenda realizovana je još jedna akcija na području Travnika, kao i Kiseljaka, gdje su  policijski službenici timova za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga pronašli određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis, kao i dvije tablete za koje se sumnja da su opojna droga ecstasy. Zbog sumnje da su izvršili predmetna krivična djela slobode su lišeni H.C. rođen 1983.godine iz Sarajeva i S.G. rođen 1978.godine iz Novog Travnika, protiv kojih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.