Klub zastupnika SDP BiH u Skupštini SBK/KSB u sastavu Senad Selimović, Šef Kluba, Ljubinka Atanasijević, zamjenica predsjedavajućeg Skupštine SBK/KSB, Admir Škanrdo i Edin Gekić, zajedno s Predsjednikom Kantonalne organizacije SDP BiH Srednjobosanskog kantona, Nijazom Helezom, sinoć je u prostorijama SDP BiH u Donjem Vakufu održao radni sastanak s Općinskim odborom SDP BIH Donji Vakuf i vijećnicima SDP BiH u Općinskom vijeću Donji Vakuf.

 

Ovo je bila prilika da se razgovara o aktulenoj društveno-političkoj situaciji u Donjem Vakufu, Srednjobosanskom kantonu i Bosni i Hercegovini, ali i da se unaprijedi saradnja svih nivoa vlasti i planiraju nove zajedničke aktivnosti i projekti koje će rezultirati boljim kvalitetnijim životom svih građana Donjeg Vakufa.

Predsjednik Općinske organizacije SDP BiH Donji Vakuf i šef Kluba zastupnika SDP BiH u Skupštini Srednjobosanskog kantona, Senad Selimović, istaknuo je da se u posljednje vrijeme vide ogromni pomaci prvenstveno u razvoju infrastrukture u Donjem Vakufu čiji su inicijatori između ostalih bili i vijećnici i zastupnici SDP BiH iz Donjeg Vakufa.

– Putne komunikacije su u posljednje vrijeme naš prioritet i uspjeli smo s federalnog nivoa obezbijediti dodatna sredstva koja će biti realizovana u narednoj godini. Ovdje ću posebno istaketi zaobilaznicu kroz Donji Vakuf koja bi trebala biti završena u narednoj godini. Više novih projekata su u pripremi i o njima ćemo govoriti uskoro. S infrastrukturom dolazi i jačanje privrede, a s jakom privredom ćemo omogućiti da naši mladi ostanu u Donjem Vakufu.  – rekao je Selimović.

– I pored evidentnih pozitivnih pomaka u Donjem Vakufu u posljednje tri godine u čemu značajnu ulogu ima i Općinska organizacija SDP BiH Donji Vakuf i vijećnici SDP BiH u Općinskom vijeću, definitivno ima prostora za nove projekte i programe koji će biti prepoznati od Vlade Federacije BiH, na čelu s premijerom Nerminom Nikšićem. Znamo da vrijedni ljudi iz SDP Donjeg Vakufa ulažu velike napore u izradu i pripremu projekta i Vlada će to sasvim sigurno prepoznati i nagraditi. Donji Vakuf ima jednu od najorganizovanih općinskih organizacija SDP BiH u Bosni i Hercegovini i s punim pravom možemo očekivati još bolje rezultate na narednim lokalnim izborima 2024.godine. – istakao je Nijaz Helez, predsjednik KO SDP BiH SBK/KSB i zastupnik u Parlamentu FBiH.

Općinska organizacije SDP BiH Donji Vakuf, i ovim putem je dala punu podršku Premijeru i Vladi FBiH za dosadašnji rad, ali i za sve buduće aktivnosti na izradi i provođenju seta reformskih zakona, posebno u fiskalnom sektoru koji će nas napokon približiti normalnim uređenim evropskim državama, zaštiti prava radnika i najugroženijih socijalnih kategorija, te učiniti život građana Donjeg Vakufa, Srednjobosanskog kantona i Bosne i Hercegovine dostojim čovjeka.

(KO SDP)