Prema podacima Porezne uprave FBiH ,do polovine decembra ove godine na sportsko i RNG klađenje dali smo 1.626.491.376 KM. Ili, da vam  bude lakše pročitati ,milijardu šesto dvadeset i šest miliona, četiri stotine devedeset i jednu hiljadu i  tri stotine  sedamdeset i šest maraka!

 

Da li iz nade ili očaja, u periodu od 2016. do 2023.  godine u  kladionicama smo ostavili ukupno  blizu trinaest  milijardi ili precizno  12.953.269.502 KM.

U kojem se kantonu najviše kladilo u 2023-oj godini?

 

Na klađenje očigledno nisu imuni stanovnici ni jednog dijela FBiH. No ono po čemu se ova godina razlikuje od prethodnih jeste činjenica da je u ovoj , po količini novca ostavljenog  u kladionicama na prvom mjestu  Hercegovačko –neretvanski kanton.

U kojem se kantonu najviše kladilo u 2023-oj godini?

Time je sa prve na drugu poziciju konačno  pomjeren Tuzlanski kanton, u kojem  prema posljednjem popisu stanovništva živi  dvostruko više stanovnika nego u HNK. Svi ostali kantoni zadržali su svoje stabilne pozicije iz ranijih godina, pa i Srednjobosanski koji je na sigurnom četvrtom mjestu, odmah iza Kantona Sarajevo.

 

Sve nas je manje, ali novac dat na  klađenje se ne smanjuje. I da vas ne zavara podatak da je, u ovoj  za razliku od prošle godine, uplaćeno manje blizu 86 miliona maraka. Jer, ovo su podaci do 13.decembra 2023.godine. Do kraja godine ima vremena da to dostignemo.

B.S.