Najbolji sportisti Općine Travnik u protekloj godini u kategoriji pojedinačnih sportova su Uma  Glavaš, treća na prvenstvu BiH i Salih Halilović, drugoplasirani sa Svjetske lige, oboje članovi  Karate klub „Travnik GS -TMT”.

 

U ekipnim sportovima najuspješnija sportistkinja je Edina Duganhodžić, članica Košarkaškog kluba „Travnik“. Najbolja muška i ženska ekipa u protekloj godini bile su ekipe Košarkaškog kluba “Travnik”.

Najuspješniji trener u kategoriji pojedinačnih sportova u protekloj godini je Adnan Arnautoviću, Karate klub „Travnik GS-TMT”, trener čiji su takmičari prošle godine osvojili 15 zlatnih medalja na domaćim I međunarodnim takmičenjima, te 11 srebrenih i  12 bronzanih medalja.

Najuspješniji  trener u ekipnim sportovima u 2023. godini je  Mladen Mijić, trener Košarkaškog kluba „Travnik” koji je u protekloj sezoni izborio plasman u viši rang takmičenja i KK “Travnik” , te tako postao član A1 Košarkaške lige.

Posebna priznanja

Večeras su uručena i tri “Posebna priznanje sportistima i sportskim organizacijama” za ostvarene rezultate u 2023. godini Dini Karakašu, za osvojeno treće mjesto na državnom prvenstvu u „trialtlonu“, Bekiru Grabusu za osvojeno treće mjesto na Svjetskoj ligi i prvo mjesto na Balkanskom prvenstvu.

„Priznanje za doprinos u razvoju sporta” Snježani Koepruner i kompaniji GS TMT koja podržava sport i brojne druge aktivnosti u našem gradu.

Bronzanu plaketu Sportskog saveza općine Travnik“ za doprinos u razvoju sporta dobila je Vanda Pavlović, a srebrene plakete uručene su Ivanu Badrovu i Ivici Sučiću.

„Zlatne plakete  Sportskog saveza općine Travnik“ za doprinos u razvoju sporta dobili su  Samir Maslić, dugogodišnji igrač i trener RK „Borac“ Travnik, Hajrudin Škandro, rukometna legenda našeg grada, igrač i kapiten RK “Borac“ Travnik, te Fikret Karač, dugogodišnji igrač i trener Košarkaškog kluba „Travnik“.

Posthumno Nagrada za životno djelo  za organizacijski i sistematski doprinos u oblasti sporta uručena je porodici Stjepanu Šimiću. Riječ je o rukometnom treneru koji je odgojio generacije mladih rukometaša.

Nagrade za životno djelo dodjeljene su  Ivi Martiću, dugogodišnjem rukometnom radniku koji je aktivan u Rukometnom klubu „Nova Bila“, te Mihovilu Miši Lipovšeku.

Nagrađeni pioniri i kadeti

U kategoriji pionira najuspješniji u protekloj godini bili su  Ferid Selava i  Zahra Arnautović, oboje članovi  Karate klub „Travnik GS-TMT”. Ejmen Jašarević i Šejla Kobaš, članovi  Karate klub „Travnik GS-TMT” najuspješniji su u kategoriji mlađih kadeta. Riječ je o osvajaču srebrene i osvajačici bronzane medalje sa Balkanskog prvenstva u karateu.

Najuspješniji sportista u kategoriji kadeta iz ekipnih sportova je Ivan Martić, član Košarkaškog kluba „Travnik”, a najuspješnija sportistkinja u kategoriji kadeta u ekipnom sportu dolazi nam također iz Košarkaškog kluba „Travnik”,to  je Ines Dujić. Ivan Martić i Ines Dujić uspješno nastupaju za kadetske ekipe KK „Travnik“.

U kategoriji kadeti pojedinačni sportovi najuspješniji  su Ali  Arnautović, Karate klub „Travnik GS -TMT”, srebreni sa Prvenstva Evrope i najbolji kadet u BiH po izboru Sportskog saveza BiH i  srebrna sa Balkanskog prvenstva Adna Zukić, članica istog kluba.

Najuspješnije  kadetske su muška i ženska ekipa  Košarkaškog  kluba „Travnik”.Kenan Šiljak i  Sara Hodžić, članovi Karate klub „Travnik GS -TMT”,

Najuspješniji su  sportisti u protekloj godini  u kategoriji juniora. Kenan Šiljak osvajač srebrne medalje na Svjetskoj ligi u karateu, a Sara Hodžić je aktuelna državna prvakinja.

Perspektivni sportisti

Sportski savez općine Travnik dodjelio je večeras i priznanja perspektivnim sportašicama i sportašima. Priznanja su dobili:  Sara Ramić, SSK “Target”, Amar Alihodžić, Nogometni klub „Travnik”, Ivano Barač, Nogometni klub „Nova Bila”, Nikol Peša, Košarkaški klub „Travnik”, Ahmed Gasal, Košarkaški klub „Travnik”, Šimun Blaž, Rukometni klub „Nova Bila”, Katarina Bajo, Rukometni klub „Nova Bila”,Ibrahim Džan Berbić, Karate klub „Vezir”, Turbe, Anida Halilović, Karate klub „Travnik GS-TMT”,  Adin Šakić, Karate klub „Vlašić”, Turbe, Josipa Biljaka, Judo klub „Nova Bila”,  Matej Biljaka, Judo klub „Nova Bila”,  Lamiji Emrović, Šahovski klub „Travnik”,  Husein Maslić, Judo klub „Travnik”, Žarko Andrić, Judo klub „Nova Bila”, Nova Bila, Iman Ramić,  KK “Vezir” Turbe, Rijad Hačamović, KK “Vezir” Turbe i Klara Gazibarić, Judo klub „Nova Bila”.