U organizaciji KŠC “Petar Barbarić”, HKD “Napredak” Travnik, Muzičkog društva Travnik I Hrvatskog kazališta Travnik danas je počeo tradicionalni  “Travnički karneval”.  Učesici kabevalske povorke prodefilovali su od Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić” kroz centar grada do Centralnog gradskog trga gdje je održan program.

 

-Započeli smo danas tradicionalno “Malom maškarijadom” u Travniku, a sve se završava u Hrvatskom kazalištu Travnik u utorak, 13.02.2024. godine “Velikom maškarijadom” kada osuđivamo i spaljivamo onog krivca, onoga kojeg smatramo da je ove godine poremetio naše planove, naše znanje, naše umjeće, a to je ovaj put “umjetna inteligencija”. – kazao nam je Anto Bilić, iz Hrvatskog kazališta Travnik.

Karnevalske svečanosti obično uključuju maskirane povorke i plesove, bakljade, vatromete, obasipanje cvijećem, konfetima , te na kraju svečano spaljivanje, personifikacije „princa karnevala”.

I ove godine zaista mališani I učenici Katoličkog školskog centra oduševili su maskama i  kostimima, a po kreativnosti nisu zaostajali ni oni malo stariji.