Danas je okončan rapid turnir pod nazivom “Europski put u BiH” u organizaciji istoimenog Udruženja i tehničkoj organizaciji ŠK “Travnik”.
Nastupilo je 30 igrača iz Travnika, Sarajeva, Banja Luke, Zenice, Goražda, Gračanice, Fojnice, Zavidovića, Kiseljaka, Novog Travnika i Švicarske.
Nakon sedam kola uzbudljive borbe, sa 6,0 poena trijumfirao je VM Milan Vukić, legenda bosanskohercegovačkog  šaha i prvi ikada nosilac velemajstorske titule u našoj zemlji.
Niti činjenica da su Velemajstoru 83 godine, ovaj put nije bila olakšanje za protivnike. Drugo mjesto pripalo je još jednom šahisti iz Banja Luke, FM Borislavu Praštalo, dok je trećeplasirani bio zenički IM Goran Trkulja.
Preostale četiri nagrade pripale su Muameru Mrnđiću, Muhamedu Šišiću, Halidu Bajramoviću i Efimu Muratoviću.
Najuspješniji domaći šahista bio je Damir Prljača, koji je izvanredno startao i u prva tri kola ostvario velike pobjede nad favoriziranim FM Hodžićem, Mrnđićem i FM Muratovićem, no, umor je uzrokovao slabiji završetak turnira.
Nagrade je pobjednicima turnira uručio predsjednik Udruženja “Europski put u Bosni i Hercegovini”,  Predrag Praštalo, dok je sudijski posao obavio Smail Dautović.
Kompletni rezultati su dostupni na linku ispod:
Dž.D.