U današnjem svijetu, gdje se znanje i vještine neprestano mijenjaju i evoluiraju, ključno je osigurati obrazovanje koje mladima pruža prilike za rast i razvoj u skladu s dinamičkim zahtjevima tržišta rada. Upravo s tom misijom, Županijska organizacija Mladeži HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna organizira panel konferenciju usmjerenu na unaprjeđenje obrazovnog sustava i otvaranje novih horizonta za mlade.

Panel konferencija bit će održana 15. ožujka/marta  2024.godine u  19:00 sati u Srednjoj školi “Uskoplje” . Panelisti su: Bojan Domić, ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta KSB, Marinko Krajina, zamjenik direktora Službe za zapošljavanje KSB, Branko Ivičević, direktor  Srednje škole “Kreševo” i – predstavnici tvrtke DomNet, Gornji Vakuf – Uskoplje (Složeni informacijski sustavi).

ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB organizira panel konferenciju: Kako kvalitetno obrazovanje otvara vrata održivom razvoju

Ova inicijativa stavlja fokus na ključne aspekte obrazovanja – prilagodbu nastavnih planova i programa potrebama tržišta, suradnju sa vanjskim suradnicima i stjecanje praktičnih iskustava. Konferencija će istražiti kako kvalitetno obrazovanje može biti pokretač održivog razvoja i bolje budućnosti za mlade u našim općinama.

Cilj konferencije je podići svijest o potrebi usklađivanja obrazovnog sustava s tržištem rada, te potaknuti suradnju između škola i vanjskih suradnika. Ovaj pristup, prema organizatorima, predstavlja ključnu komponentu u razvoju vještina mladih, pripremajući ih za buduće izazove i prilike u poduzetničkom duhu, saopćili su iz ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB.