Projekat “Mala škola novinarstva” koji realizuje Udruženje građana “Smart Media” Travnik danas je realizovan u Srednjoj školi “Nikola Šop” u Jajcu, a učenici su pažnjom pratili radionicu i aktivno učestvovali u radu.

 

Medijski profesionalci Nađa Ridžić, Tvrtko Zrile, Kenan Kavazović i Seno Begičević upoznali su srednjoškolace sa medijima, načinom pravljenja medijskih sadržaja, a nakon toga imali su priliku da snime i montiraju video materijal.
Bavljenje novinarstvom, izvori informacija, multimedijalni sadržaji bile su teme za koje su učenici pokazali veliki interes.
-Komunikacija, zainteresiranost za medije i način proizvodnje medijskih sadržaja kod učenika Srednje škole “Nikola Šop” zaista je na vrlo zavidnom nivou. Takođe, zahvaljujemo se Upravi škole i profesoricama na saradnji prilikom realizacije radionice uz obostrano iskazanu želju da se u skorije vrijeme realizuje još jedna radionica na temu “online medija” i proizvodnje multimedijalnih sadržaja. – saopćeno je iz Udruženja građana “Smart Media”  Travnik.
Projekat “Mala škola novinarstva” podržan je od strane Ministarstva obrazovanje, nauke, mladih, kulture i sporta SBK/KSB. Do sada je realizovan u srednjim školama u Travniku, Kiseljaku, Fojnici i Jajcu.
K.K.
"Mala škola novinarstva" realizovana u SŠ "Nikola Šop" u Jajcu "Mala škola novinarstva" realizovana u SŠ "Nikola Šop" u Jajcu "Mala škola novinarstva" realizovana u SŠ "Nikola Šop" u Jajcu "Mala škola novinarstva" realizovana u SŠ "Nikola Šop" u Jajcu "Mala škola novinarstva" realizovana u SŠ "Nikola Šop" u Jajcu "Mala škola novinarstva" realizovana u SŠ "Nikola Šop" u Jajcu "Mala škola novinarstva" realizovana u SŠ "Nikola Šop" u Jajcu "Mala škola novinarstva" realizovana u SŠ "Nikola Šop" u Jajcu "Mala škola novinarstva" realizovana u SŠ "Nikola Šop" u Jajcu