U  Ministarstvu pravosuđa i uprave Srednjobosanskog kantona danas je  potpisan je ugovor o izvođenju prve faze građevinskih radova na zgradi odjeljenja Općinskog suda u Travniku – Odjeljenje u Vitezu za općine Busovača i Vitez, kao i drugih institucija.

 

Ugovore su potpisali , u ime investitora Vlade Srednjobosanskog akntona i Ministarstva pravosuđa i uprave SBK, resorna ministrica Božana Petrović i u ime izvođača radova, Slobodan Komosar, direktor  firme  SIGMA – SK d.o.o. Zenica. Ukupna ugovorena cijena radova za prvu fazu iznosi 1.193.736 KM.

Ministarstvo pravosuđa i uprave SBK  donijelo je odluku o izboru izvođača radova temeljem provedenog postupka javne nabave, u  skladu sa  kriterijima za izbor ponude, zahtjevima iz tenderske dokumentacije, te najpovoljnije ponude dobavljača.

Istoga dana, potpisan je i ugovor koji reguliše nadzor nad izvođenjem radova. Nadzor će obavljati firma FM INŽENJERING d.o.o. Sarajevo, koju je  zastupao direktor Faruk Medošević.

– Sve strane izrazile su zadovoljstvo postignutim dogovorima i uputile čestitke jedni drugima.  Vitez će dobiti planski uređen objekt, funkcionalan, koji će zadovoljavati sve potrebe institucija koje će ga koristiti, a samim tim i moderno i pristupačno zdanje koje će služiti i građanima Viteza. –  izjavila je nakon potpisivanja ugovora reosrna  ministrica Božana Petrović.

This slideshow requires JavaScript.