U tokom protekle godine u kompaniji „Phrmamed“ Travnik  aktivirana je investicije vrijedna više od 6 miliona KM na osnovu koje su prošireni proizvodno- skladišni kapaciteti kompanije, a sve u skladu sa strategijom razvoja kompanije.

-Ono što je najvažnije jeste činjenica da je tokom 2016.godine kompanija „Pharmamed“  povećala broj uposlenih za 10posto, čime je sada ukupan broj uposlenika dostigao broj od 105 radnika. Radi se o mladom, obrazovanom i veoma motivisanom kadru, koji predstavlja osnovu budućeg razvoja kompanije. – kaže Sanjin Kotlica, direktor „Pharmameda“.

Uspješna godina iza travničke kompanije „Pharmamed“

Tokom 2016. godine na domaćem tržištu ostvaren je rast prihoda od 11 posto, što osigurava lidersku poziciju na bh. tržištu za ovaj segment proizvodnje.

Asortiman proizvoda je veoma širok i broji preko 200 proizvoda:  sirupe za kašalj, kozmetiku za njegu dječje kože, kozmetiku s posebnom namjenom, kozmetiku za njegu lica i tijela, dodatke prehrani, herbalne kapi i rinfuzne i filter čajeve.

Uspješna godina iza travničke kompanije „Pharmamed“

-Na tržište Bosne i Hercegovine tokom 2016. godine plasirano je više od 3.5 miliona  jedinica, naših proizvoda, što svakako predstavlja rekord u dosadašnjoj istoriji kompanije. Na ino tržištima se radilo na jačanju trenutne pozicije, a otvorena su i neka nova tržišta, tako da se sada proizvodi nalaze u  Albaniji,  Australiji,  Azerbejdžanu, Bahreinu, Crnoj Gori,  Hrvatskoj,  Jemenu, Kataru, Kraljevini  Saudijskoj Arabiji, Kosovu,  Kuvajtu,  Libanonu, Makedoniji, Maroku,  Njemačkoj, Omanu, SAD ,  Srbiji i  Ujedinjenim  Arapskim  Emiratima. – kaže direktor Kotlica, te navodi  kako je završena registracija proizvoda u Republici Turskoj, tako da se u toku ove godine može očekivati i izvoz u ovu zemlju.

U 2016.godini „Pharmamded“  je  lansirao  nekoliko novih proizvoda .