Ponedjeljak je dan proljetnog ili, točnije rečeno, martovskog/ožujskog ekvinocija ili ravnodnevnice. Tačnije je tako jer na južnoj Zemljinoj polutki danas počinje jesen. Prema zakonitostima nebeske mehanike Sunce će u 11:29 po našem vremenu prijeći nebeski ekvator i počet će se uspinjati prema Rakovoj obratnici, solsticiju, odnosno ljetu.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Bosni promijenljivog smjera, u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C.

U utorak, 21.03.2017., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, većinom južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, u Krajini, na jugu i sjeveru zemlje i do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C.

U srijedu, 22.03.2017., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na četvrtak prolazno povećanje oblačnosti sa zapada će preći preko Bosne i Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, u Krajini, na jugu i sjeveru zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C.

U četvrtak, 23.03.2017., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23°C.