Prije pet godina u Poslovnoj zoni „Borac“ u Travniku počela je sa radom firma „Master Fashion“. Novi početak jedne tekstilne firme za mnoge je značio egzistenciju, govori nam Sead Sulejmanović, vlasnik firme.

-Na početku smo preuzeli 340 radnika iz Konfekcije Borac koji su tada ostali bez posla, a nakon toga smo zaposlili još stotinjak radnika. Za neke je to bio novi početak, za neke egzistencija, a neki su ovdje stekli uslove za penziju. – kaže nam vlasnik Sulejmanović.

Danas „“Master Fasion“ zapošljava 430 radnika, a strateški partner je njemačka grupacija „Ahlers“ koja tokom cijele godine popunjava proizviodne kapacitete. Protekle godine proizvedeno je 264.000 odjevnih predmeta. Iz pogona Master Fashion dnevno izlazi oko 1.000 odjevnih jedinica.

-„Master Fashion“ je glavni partner u BiH i najveći na prostorima regiona za Ahlers. U segmentu poslovnih odjela mi smo i najveći proizvođač za ovog partnera. Radimo klasični i sportski program. Želim naglastiti veliku podršku od Ahlersa i  na tehničkom i na finansijskom planu bez čega ovog ne bi ni bilo. – ističe Sulejmanović.

Riječ je o poznatim konfekcijskim brendovima Pierre Cardin, Baldessarini i Otto Kern koji u pod okriljem grupacije Ahlers.

-„Master Fashion“ je firma koja zapošljava najviše radnika koji su iz Travnika. Pet godina posluje uspješno i finansijski stabilno. Nema više prelaza sezone, tako da su kapaciteti stalno popunjeni. Tokom pet godina poslovanja plata nije kasnila ni dana, a svi radnici su osigurani. – kaže nam Šerif Elmazovski, tehnički direktor u „Master Fashion“-u.

Ova firma dokaz je da se i u oblasti tekstilne proizvodnje može uspješno poslovati.

 

K.K./avaz.ba

Investirano 2 miliona maraka

U proizvodnju u tvornici „Master Fashion“ do sada je investirano oko 2 miliona maraka. Postoje projekti i za novo proširenje. Politička situacija u zemlji ne ide na ruke investitorima.

-Projekti postoje, ali u odnosu na stanje na tržištu proširenje je još na „stand by“. Politička situacija i neka vrsta nesigurnosti ne idu na ruku tekstilnoj industriji. – kažu na u tvornici „Master Fashiuon“ u Travniku.

U Travniku se šiju čuvena Pierre Cardin odjela U Travniku se šiju čuvena Pierre Cardin odjela U Travniku se šiju čuvena Pierre Cardin odjela U Travniku se šiju čuvena Pierre Cardin odjela