Pod sloganom „Trči i inspiriši slobodu“, u organizaciji Centra za edukaciju mladih, a uz podršku kompanije Lactalis BH, sinoć je održana druga po redu Travnik noćna utrka. Prelijepim ulicama vezirskog grada trčalo je blizu 700 učesnika.

U muškoj kategoriji pobjedu je ostvario Osman Junuzović iz Doboj Istoka, dok je među pripadnicama ljepošeg spola najbrža bila Lucia Kimani iz Prijedora.

„Na naš noćni izazov u dužini od 5 km odlučili su se brojni trkači, sprotisti i rekreativci iz naše i zemalja regiona. Trčali su muškarci i žene svih generacija, tako da smo imali vrlo šaroliko društvo na stazi. Ponosni smo na ponovljeni uspjeh i na činjenicu da je trend noćnih utrka u BiH pokrenut upravo u Travniku“poručili su iz Centra za edukaciju mladih.

Prvi grad iz BiH koji se još prošle godine upisao na balkansku listu organizatora noćne utrke, i ovaj put potvrdio je uspjeh u organizaciji. Podršku ovoj sportsko-rekreativnoj manifestaciji ponovno je pružila i kompanija Lactalis BH koja je, između ostalog, osigurala da svi učesnici, nakon prolaska kroz cilj, brzo povrate snagu i energiju konzumacijom mliječnog proteinskog napitka Dukat fit.

„I ove godine podržali smo organizatore Travnik noćne utrke da prirede sjajan događaj kojim se promovišu zdrave životne navike. S obzirom na maksimalan broj učesnika, vjerujem kako će brojni Travničani trčanje, kao jedan od trenutno najpopularnijh vidova rekreacije, nastaviti praktikovati i dalje. Svakako, u proizvodnom portfoliju naše kompanije zasigurno mogu pronaći zdrave i ukusne proizvode za konzumaciju nakon napornih sportskih izazova“, izjavio je Haris Kadenić, voditelj markerting sektora Lactalis BH.

 

(Lactalis BH)