Kroz razgovor sa Taikom Ganiće, muzičarom i producentom iz Travni,  Misirlić je prisutnima iznio niz zanimljivih podataka i anegdota, ali i najavio neke nove knjige.

-Pišem biografiju Zorana Redžića i tu ću definitvno otkriti zašto je Željko Bebek otišao iz Bijelog Dugmeta. Tu će čitaoci imati priliku da vide zabranjeni omot za album „Bitanga i princeza“ o kojem su svi pričali, a niko ga nije vidio. Takođe, ću otkriti i kome je povećena pjesma „Blues za moju bivšu dragu“. – kazao je autor Misirlić.

Misirlić je istaknuo kako BiH i danas ima izuzetne muzičare i autore, ali da je naša zemlja pod „kulturološkom okupacijom“.

-U bivšoj državi diskografija je bila treća izvozna grana u BiH. Danas smo pod „kulturološkom okupacijom“,a nekada smo diktirali trendove. Talenat imamo, ali sistem ne stoji iza toga. – kazao je Misirlić.

Travničku promociju bila je druga, nakon sarajevske, a na svoj način uljepšali su je nastupima Azra Seferović , Eman Ganić, te članice Plesnog studija „Prijatelji djece Maya“.

 

(travnik-grad.info)