Nakon perioda padavina i niskih temperatura zraka, u Bosnu i Hercegovinu stiže velika promjena vremena. Kako je jutros saopćeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, dogodit će se to u utorak, a prognozirane su temperature zraka od preko 20 stepeni Celzijusa.

 

U ponedjeljak u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne oblačno. U ostalim područjima umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje na jugu, zapadu i jugozapadu naše zemlje. Slaba i kratkorajna kiša je moguća i u Krajini, kao i dijelovima centralne i jugoistočne Bosne. Vjetar umjeren do jak sa olujnim, ponegdje orkanskim udarima južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu naše zemlje od 8 do 13, a dnevne od 8 do 14, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu od 13 do 19 °C.

 

U utorak u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. U ostalim područjima BiH, umjereno, ponegdje pretežno oblačno. U večernjim satima naoblačenje sa sjeverozapada što će usloviti kišu u Krajini i Posavini. Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Poslijepodne ili u večernjim satima jačina vjetra postepeno slabi. Jutarnje temperature od 7 do 13, na jugu i sjeverozapadu od 13 do 19, a dnevne od 11 do 18, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu do 21 °C.

 

U srijedu oblačno sa kišom, a na planinama sa snijegom. Poslijepodne prestanaka padavina u Krajini, Posavini i na zapadu Bosne. U večernjim satima prestanak padavima i u ostatku zemlje. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 10 do 15, a dnevne od 5 do 11, na jugu od 10 do 16 °C.

 

U četvrtak pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Krajem dana vjetar umjeren do jak, sa olujnim udarima. Jutarnje temperature od -1 do 4, na jugu od 5 do 9, a dnevne od 5 do 11, na jugu od 10 do 15 °C, saopćeno je.