Predstavnici Prevent grupacije iz Sarajeva i Fondacije Hastor najavili su otvaranje novih radnih mjesta u Srednjobosanskom kantonu, u općinama Travnik i Bugojno, tokom današnjeg sastanka sa premijerom Srednjobosanskog kantona, Tahirom Lendom i načelnikom općine Travnik, Admirom Hadžiemrićem.

-Predstavnici Preventa su nas informisali o planovima za proširenje proizvodnje u Travniku i Bugojnu,ali i o saradnjei oko iznalaženja i animiranja ljudi za nova zapošljavanja.  – izjavio je načelnik Općine Travnik, Admir Hadžiemrić.

Trenutno u Preventu u Travniku radi blizu 400 uposlenika, a plan je da se ovaj broj značajno poveća. Ova grupacija u Bugojnu ima više od 300 zaposlenih.

 

Prevent grupa i Hastor fondacija najavili nova zapošljavanja u SBK

 

– Naš plan u Srednjobosanskom kantonu je da se širimo za 300 posto. U Travniku imamo namjeru da u naredna tri do četiri mjeseca obučimo 150 ljudi, od kojih ćemo sigurno 120 imati potrebu da zaposlimo. Želim naglasiti da će obuka bii plaćena, a uslovi rada adekvatni i primjereni toj industriji. U Travniku ćemo se popeti na blizu 500 novih zaposlenika. Govorimo osoba sa srednjom stručnom spremom ili NK radnicima gdje smo mi spremni da provedemo kompletnu obuku. – izjavio je novinarima Seid Fijuljanin, Direktor Fondacije Hastor.

Prevent grupacija u BiH ima 7.000 zaposlenih,a u svijetu oko 15.000 zaposlenih.

Kao poseban dio aktivnosti proisteklih iz rada Prevent grupacije i njihovog angažmana u pružanju pomoći lokalnim zajednicama i građanima predstavljen i rad Fondacije Hastor koja u ovoj ovoj školskoj godini stipendira  više od 410 učenika i studenata sa područja Srednjobosanskog kantona.