Kako internet postaje ne samo sastavni, nego i sve veći dio naših života tako i online kupovina ili kupovina putem interneta sve više potiskuje tradicionalni način trgovanja jer pruža drukčiju šansu i nove poslovne prilike na širem tržištu. Shvatili su to i u poduzeću Callidus d.o.o. koje je osnovano sredinom 2012. godine i nakon uspješnog poslovanja u web developmentu i grupnoj kupovini, u 2016. godini pokrenuli web shop pod imenom kupujmo.ba.

 

Tokom protekle dvije godine stvoren je zavidan nivo kvalitete usluge, kako komunikacijom sa dobavljačima i kupcima, tako i odabirom artikala koji bi bili zanimljivi i financijski dostupni našim građanima. U ovoj godini su odlučili u svoju ponudu uključiti i proizvode “made in BiH”, te iste promovirati.

-Svjesni smo situacije da bh. proizvođači nemaju kvalitetnih platformi i kanala putem kojih bi ponudili svoje proizvode. Mi im to možemo ponuditi, osigurati im pristup cjelokupnom bh. tržištu, a tko zna, možda i u EU nekada u budućnosti, izjavio je direktor poduzeća Josip Mišković.

Trenutno je u toku reorganizacija web shopa kako bi omogućili kupcima i proizvođačima jedinstveno mjesto za plasman i kupovinu proizvoda nastalih u BiH.

-U BiH postoji mnoštvo kvalitetnih poduzeća koja se bave proizvodnjom, ali im je teško predstaviti se tržištu što će im uz kupujmo.ba biti omogućeno. Pozivamo ih da nas kontaktiraju kako bismo ostvarili neki vid saradnje, kazao je Mišković.

Kupujmo.ba djeluje u sklopu poduzeća Callidus d.o.o. koje posluje po svim zakonskim propisima i normama. Sam web shop je tokom svog poslovanja uspio zadovoljiti potrebe kupaca i privući ih online kupovini, te im istu olakšao. Na www.kupujmo.ba proizvodi su kvalitetno predstavljeni, sa slikom, opisnim tekstom, tehničkim specifikacijama i svim informacijama koje kupac treba prilikom kupovine kao što su osnovne karakteristike proizvoda i jamstvo. U suradnji sa brzom poštom, dostava kupljenih proizvoda se vrši na području cijele Bosne i Hercegovine. Od dana narudžbe proizvod na adresu stiže u roku od 24 do 48 sati.

Budući da je u posljednje vrijeme povećan broj ilegalnih web shopova, smatram da je važno da kupci provjere s kim posluju ako žele sigurnost i garanciju za svoju narudžbu, a mi to možemo jamčiti, istaknuo je direktor.

Zbog konkurentnosti na tržištu neminovna je potreba za širokim spektrom artikala što kupujmo.ba nudi. Pored proizvoda nastalih u BiH u mogućnosti ste online kupiti televizor, laptop, tablet, računar, preparate za njegu, dječju opremu, opremu za automobile…

Sve više ljudi voli da kupuje iz udobnosti svog doma i to mi je sasvim logičan izbor – nema gužve, nema spremanja za izlazak i ponuda proizvoda je bolja. To mi govori da ovaj posao ima odličnu perspektivu, zaključuje Mišković.