Zahvaljujući Sveučilištu „VITEZ“ Bosna i Hercegovina  prvi put će biti domaćin 15 godina dugoj tradiciji održavanja međunarodne CIRCLE konferencije.  Sveučilište/Univerzitet „VITEZ“, u suradnji s organizacijom CIRCLE International iz Velike Britanije i pod pokroviteljstvom Vanjskotrgovinske komore BiH, organizira XV. međunarodnu CIRCLE konferenciju pod nazivom „CIRCLE OF KNOWLEDGE SHARING“, koja će se održati u Sarajevu od 4. do 6. travnja 2018. godine. Očekuje se sudjelovanje  više od 50 profesora i istraživača iz država Europske unije, Azije i Afrike.

 

Organizacija CIRCLE okuplja više od  100 profesora, predavača, istraživača i doktoranada širom svijeta, a prvu konferenciju, održanu 2004.godine na Univerzitetu Metropolitan Leeds, pretvorila je u vrhunski  znanstveni skup koji se već petnaesti  put  zaredom održava u  europskim zemljama.

Domaćini prethodnih konferencija bila su sveučilišta u Poljskoj, Italiji, Velikoj Britaniji, Portugalu, Njemačkoj, Cipru, Hrvatskoj i Austriji, a zahvaljujući akademskom rejtingu Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“,  organizacija CIRCLE International je odlučila da 2018.g. domaćin ove značajne međunarodne konferencije, po prvi put, bude Bosna i Hercegovina.

„Sveučilište/Univerzitet VITEZ već tri godine aktivno sudjeluje na CIRCLE konferencijama, uz prezentacije znatnog broja znanstvenih  radova iz ekonomske oblasti. U Varšavi su prošle godine osnivači organizacije CIRCLE održavanje konferencije 2018. povjerili Sveučilištu/Univerzitetu „VITEZ“, što predstavlja posebnu čast za našu visokoškolsku instituciju kao  organizatora, ali i obavezu da se Bosnu i Hercegovinu i  njezino gospodarstvo predstavi u najboljem svjetlu“, kazao je Siniša Dukić, voditelj Odjela za međunarodnu suradnju Sveučilišta „VITEZ“.

Također, dodao je i kako su svoje prisustvovanje svečanom otvaranju CIRCLE konferencije potvrdili Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, predsjednik ANU BiH, akademik Miloš Trifković te brojni drugi ugledni članovi akademske zajednice iz BiH i inozemstva, kao i predstavnici gospodarskog i javnog života BiH i zemalja regije.