Danas je na Centralnom gradskom trgu u Travniku, pod sloganom „Sačuvajte svoje zdravlje“ obilježen 7. april – Svjetski dan zdravlja. Za građane i posjetioce  organizovano  je bilo besplatno mjerenje šećera, krvnog pritiska i spirometrija.

 

Ovogodišnji Svjetski dan zdravlja obilježava se pod geslom „Univerzalna zdravstvena zaštita za svakog i svugdje“ u smislu dostupnosti kvalitetne zdravstvene zaštite.

Organizatori su priredili  i sportske i rekreativne aktivnosti od šetnje, utrke, zumba plesa i utrke na rolama. Brojna udurženja građana i javne institucije predstavili su svoje aktivnosti i projekte i proizvode koji  za cilj imaju očuvanje i unapređenje zdravlja.

U Travniku obilježen 7. april – Svjetski dan zdravlja

Manifestaciju su organizovali Zavod za javno zdravstvo SBK, Sportski savez SBK, Bolnica za plućne bolesti i TBC Travnik, Centar za edukaciju mladih (CEM)Centar za mentalno zdravlje Travnik, Udruženje oboljelih od dijabetesa, Udruženje oboljelih od malignih oboljenja, Udruženje dijaliziranih i transplantiranih i Udruženje za sport i rekreaciju „Zumba sa Ivanom“. Svoje nove proizvode predstavila i travnička farmaceutska kompanija “Pharmamed“.