Danas  je najstarija obrazovno-odgojna institucija u srednjoj Bosni, Elči Ibrahim-pašina medresa Travnik,  promovirala  251. generaciju maturantica i maturanata. Ove godine srednjoškolsko obrzovanje u ovoj instituciji završilo je 87 maturanata u tri odjeljenja, dva ženska i jedno muško. Najbolji učenici generacije su Emina Maglić iz Bugojna i Hadžo Otuzbir iz Novog Travnika.

 

Na svečanoj akademiji upriličenoj u povodu promocije 251. generacije maturanata obratio se  direktor Medrese, mr. Dževdet ef. Šošić, naglašavajući višestoljetnu tradiciju ove ustanove u oblasti obrazovanja i odgoja.

Kantonalni premijer, Tahir Lendo, istaknuo je kako prati rast i razvoj Elči Ibrahim-pašine medrese koja je najbolja obrazovna ustanova u Srednjobosanskom kanton.

Promovisana 251. generacija maturanata Elči Ibrahim –pašine medrese

Maturante su predstavili razrednici i razredni odgajatelji: mr. Ahmed Omerdić, mr. Asim Hodžić, prof. Lejla Porča, mr. Nejra Muratović,  prof. Merima Begović i prof. Mahira Hasičić. Prisutnima na svečanosti u Travniku obratili su se travnički muftija dr. Ahmed ef. Adilović, mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović, koji je kao izaslanik reisu-uleme prenio čestitke maturantima.

Noć ranije 87 maturantica  i maturanata iz 251. generacije Elči Ibrahim-pašine medrese održali su tradicionalni defile kroz centar Travnika  od Plave vode duž Bosanske ulice.