Na Farmaceutsko-zdravstvenom fakultetu Univerziteta u Travniku promovisani su diplomanti, magistranti i doktoranati na smjerovima farmacija, stomatologija, radiologija, fizioterapija i sestrinstvo.

 

Prisutnim gostima obratili su se Admir Hadžiemrić, načelnik općine Travnik, Zoran Matošević, pomoćnik ministrice obrazovanja SBK, doc. dr. Slobodan Stanić, zamjenik direktora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH, doc. dr. Midhat Asotić, osnivač Farmaceutsko- zdravstvenog fakulteta i prof. dr. Nedžad Mulabegović, dekan Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta.

Promocija na Farmaceutsko zdravstvenom fakultetu u Travniku

-Posebno zadovoljstvo nam je da naglasimo da smo ove godine imali promociju druge generacije doktoranata. Promovisana su dva doktora nauka. Naši studenti su iz cijele regije iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore, te cijele BiH. – kazala nam je Edina Zolota, rukovodilac Studentske službe FZF.

Studentica generacije je Aldina Čajnić iz Travnika. Studenti ovog fakulteta postižu uspjehe i na međunarodnim kongresima i smotrama. Na nedavno održanom Kongresu studenata biomedicinskih nauka Srbije sa internacionalnim učešćem studenti ovog fakulteta dobili su prvu nagradu za naučnoistraživački rad u oblasti Oralne hirurgije.

 

(travnik-grad.info)