Prije tačno pet godina, 11.11. 2013.  godine  u eter je otišla prva riječ i prva pjesma na frekvenciji Drukčijeg radija 94,7 MHZ,   i od tada ne prestaju pričati i svirati.

 

 

-Mi smo regionalna radio stanica i sedam dana informišemo i zabavljamo naše slušatelje. Na posao dolazimo sa ciljem širenja pozitive i optimizma i zahvalni smo našim slušateljima koji nas slušaju u svojim domovima i automobilima. – kaže nam direktorica Ivana Lončarević.

Drukčiji radio slavi peti rođendan
Ivana Lončarević, direktorica

Kako bi povećali pokrivenost i kvalitet zvuka posljednjih godinu dana uložena su značajna sredstva na zamjeni infrastrukture i ugradnji nove opreme. To omogućavama slušateljima praćenje programa po najvišim standardima radijskog emitiranja.

Svojim signalom pokrivaju Srednjobosanski, te dio Zeničko-dobojskog i Kantona Sarajevo. Program emitiraju na frekvenciji 94,7 MHz i na internetu putem live strema.

Mali i vrijedna ekipa Drukčijeg radija peti rođendan proslavila uz svoje prijatelje i naravno uz slušatelje za koje su pripremili preko 50 nagrada. Rođendanske torte stigle su iz Novog Travnika , ali i iz daleke Kanade.