Oldtimer klub „Classic“ iz Travnik po osmi put je organizovao Internacionalni oldtimer skup koji je okupio četrdesetak vlasnika oldtimera iz zemalja regije. Ljubitelji starih automobila imali su  priliku da juče u Travniku i Novom Travnik pogledaju izuzetno očuvane modele Mercedsa, BMW, brojne Wolksvagen i Opel modele, te Volvo, Ford i brojne druge.

 

-Naš klub aktivan je 11 godina, a ovo je osmi skup koji organiziramo. Mi smo klub koji djeluje na području cijelog kantona i okupljamo članove iz cijelog kantona i ove godine pored Travnika idemo i u Novi Travnik. Prošle godine smo radili ovaj skup na relaciji Travnik – Donji Vakuf – Bugojno. Ranijih godina smo radili Jajce i Viteza, te Vlašić više puta. Nastojimo da građani vide ova vozila u  što više gradova. –kazao nam je Mario Marinčić, predsjednik Oldtimer kluba „Classic“ iz Travnika.

Oldtimeri iz regije tokom vikenda u Travniku i Novom Travniku

Na 8. Internacionalnom oldtimer skupu u Travniku učestvuje preko 40 vlasnika iz cijelog regiona bivše Jugoslavije. Pažnju građana Travnika privukli su vojno vozilo američke vojske iz Drugog svjetskog rata „Willys“. Te primjerci starih motocikla koji su ujedno i najstariji izloženi primjerci.

Oldtimeri iz regije tokom vikenda u Travniku i Novom Travniku

-Imamo ovdje dva motocikla, jedan je iz 1935. godine,a drugi iz 1939. godine i to su ujedno i najstariji prijavljeni primjerci. – kazao na je Marinčić.

Nakon jučerašnjeg okupljanja i svečanog otvaranja u travničkoj Gornjoj čaršiji karavan oldtimera posjetio je i Novi Travnik. Druženje u dva susjedna grada učesnici 8. Internacionalnog oldtimer skupa nastavljaju i danas.