Kenan Mujkić iz Viteza izbran je za novog predsjednika Asocijacije mladih SDA (KO AM SBK). On je na unutarstranačkim izborima dobio više glasova od Admira Ždralovića iz Bugojna i tako dobio povjerenje za  mandatni period 2019-2023.

Novoizabrani predsjednik se obratio Skupštini sa par prigodnih riječi te preuzeo predsjedavanjem Skupštine, nakon čega se pristupilo biranju četiri potpredsjednika KO AM.

Od ponuđenih pet kandidata na listi najveći broj glasova dobili su: Neđad Toplović  iz Kiseljaka, Emir Adilović iz Travnika, Safet Alispahić iz Busovače, te Ahmed Šabanović iz Gornjeg Vakufa.

Kako Kantonalni izvršni odbor AM SBK broji 23 člana Odlukom Predsjedništva AM BiH, od kojih 16 ulazi po funkciji (predsjednik, potpredsjednici, predsjednici općinskih organizacija te sekretar) članovi Skupštine su birali još 6 članova KIO na listi na kojoj je ponuđeno 12 kandidata.

Shodno tome, Kantonalna izborna komisija je nakon brojanja glasova članova Skupštine utvrdila da su preostali članovi KIO: Nedim Balihodžić iz Bugojna, Mersudin Hadžić  iz Jajca, Alma Mujić iz Novog Travnika, Miralem Langić iz Travnika, Ajdin Softić iz Fojnice i Džemil Ahbabović  iz Kreševa.

Kako pravila nalažu a shodno završetku izbornog procesa u Asocijaciji mladih BiH, članovi Skupštine su jednoglasno donijeli Odluku da se kao prijedlog za predsjednika Asocijacije mladih SDA BiH ispred KO AM SDA SBK delegira Haris Šabanović iz Mostara aktuelni član Predsjedništva Asocijacije mladih SDA BiH a za potpredsjednika Asocijacije mladih SDA BiH Mersudin Hadžić iz Jajca, aktuelni predsjednik Glavnog odbora Asocijacije mladih SDA BiH.

Članovima Asocijacije mladih SDA obratili su se predsjednik KO SDA SBK Asim Mekić, premijer SBK Tahir Lendo i ministar u Vladi SBK Amir Šečibović.

Kantonalni odbor AM SDA SBK je ujedno i prvi KO koji je proveo Izbornu skupštinu i ispunio neophodne uslove za prisustvovanje 5. Konvenciji AM BiH koja će se održati 06.03.2020.godine u Tuzli.