Organizacioni odbor specijaliziranog Sajma tekstila, kože i obuće Timod EXPO 2020 donio je Odluku da zbog vanrednih okolnosti izazvanih globalnom pandemijom koronavirusa (Covid-19) u svijetu otkaže održavanje ovogodišnjeg sajma koje je bilo zakazano u periodu od 28. do 30. maja/svibnja 2020. godine u Travniku.

Sveukupna situacija u BiH i regionu izazvana pojavom pandemije koronavirusom (Covid-19), a posebno u pojedinim državama koje su pokazale interes za nastup svojih kompanija iz branše tektila, kože i obuće na ovogodišnjem sajmu primorala je Organizacioni odbor na ovakvu odluku.

Nakon uspješnog prvog izdanja Sajma Timod EXPO 2019 u aprilu prošle godine interes za nastup ove godini pokazale su kompanije iz više zemalja, a aktivnosti Organizacionog odbora podržale su i ambasade više država u našoj zemlji.

Odlukom Organizacionog odbora Sajam Timod EXPO odgađa sajam se za narednu godinu.

Ovom prilikom, članovi Organizacinog odbora Sajma Timod EXPO zahvaljuju svim firmama iz ove branše u Bosni i Hercegovini koje su proteklih dana svoje pogone stavili u službu borbe za zdravlje građana protiv zaraze koronavirusom (Covid-19), te su započeli proizvodnju zaštitnih maski, zaštitnih odjela i kapa za bosanskohercegovačke medicinare.