Dr. Nihad Selimović, vlasnik kompanije „Absolute Group“ doo Travnik  , predsjednik Uprave Univerziteta u Travniku i  osnivač Edukacijskog fakulteta Travnik danas je uručio vrijednu donaciju JU Bolnica Travnik, a riječ je kvalitetnom dezinfekcionom tunelu. Jako važna donacija za najveću zdravstvenu ustanovu u Srednjobosanskom kantonu je plod rada i stručnosti inžinjera kompanije „Absolute Gropu“.

-Mi kao društveno odgovorna kompanija smo napravili ove dezinfekcione tunele. Zaista smo se potrudili, naši inžinjeri su potrudili. Uradili smo ateste da bi smo zadovoljili najosnovnije stvari, vodili smo računa da ne dođe do štete ako se nestručno postavi. Napravili smo nekoliko tunela koje ćemo donirati. – kazao je dr. Nihad Selimović prilikom uručenja donacije.

This slideshow requires JavaScript.

Ova donacija travničkoj Bolnici, tek je početak, poručuju iz „Absolute Group“.

-Prvi smo donirali ovdje u JU Bolnica Travnik, sutra jedan doniramo Domu zdravlja u Sapni,a nakon toga u Jablanici, te u još nekoliko domova zdravlja koji su ugroženi i kojima je neophodna pomoć. U narednom periodu, pored tunela, mi ćemo se potruditi da snabdjevamo ove ustanove dezinfekcionim sredstvom, licenciranim i provjerenim dezinfekcionim sredstvom, koje ne pravi druge štetne efekte. – istaknuo je dr. Selimović.

Dr. Nihad Selimović sa komapanijama i institucijama koje su u njegovom vlasništvu proteklih godina je pomogao brojne humane i kulturne projekte, a posebno mjesto uvijek je pridavao zdravlju i sportu. Kroz svoje djelovanje u sportu pomogao je brojne spotske klubove u BiH, a posebno u Travniku.