Skupština Nezavisnog bloka Jajce  izabrala je rukovodstvo općinske organizacije na čelu sa predsjednikom Hamidom Žužo, te  Izvršni odbor OO NB Jajce koji će u narednom periodu građanima ovog grada donijeti dugo očekivane pozitivne promjene i zamah u svim segmentima društvenog djelovanja.

 

Srednja Bosna je sinonim velikog potencijala u pogledu razvoja svih privrednih djelatnosti i nedospustivo je da maćehinsko upravljanje ovim segmentom života i dalje dovodi do masovnih odlazaka ljudi, prvenstveno mladih ljudi.

Nezavisni blok OO Jajce smatra da poljoprivredni i turistički potencijali ovog kraja moraju biti iskorišteni na adekvatan način i to stalno stvarajući nove vrijednosti usmjerene ka razvoju.  

Općinska organizacija NB Jajce izrazila je spremnost da kao i ostale organizacije Nezavisnog bloka, poseban fokus usmjeri ka svojim sugrađanima koji žive van svoje domovine i da zaustavi nedopustiv ignorantski i nepošten odnos prema njima.

Nezavisni blok (NB) Jajce priprema velike promjene za svoj grad

Jedan od zaključaka  Skupštine je da će Nezavisni blok u ovom gradu imati listu kandidata za Općinsko vijeće i kandidata za načelnika Jajca.

Također, javnost obavještavamo da su u toku aktivnosti i razgovori sa drugim političkim strankama u pravcu zajedničkog nastupa i kandidata koji mogu ujediniti već snažno uspostavljenu infrastrukturu  čije je opredjeljenje jako i prosperitetno Jajce.